خانه » وبلاگ » استراتژی معاملاتی چیست ؟

استراتژی معاملاتی چیست ؟

معامله در بازار فارکس یک کار روزانه، روتین و پیچیده است. برای معامله باید دانش و تجربه بالایی داشته باشید و از قوانین خاصی پیروی کنید. پیش از این‌که معامله‌گر در بازار فارکس کسب  سود کند، راه طولانی را باید طی کند. معامله‌گر در این راه طولانی اشتباهات زیادی را مرتکب خواهد شد، اشتباهاتی که باید برای آن‌ها راه‌ حل مناسبی پیدا کند. معامله‌گر در این راه تجربیات زیادی هم به دست خواهد آورد. کمتر کسی می‌تواند این راه را با موفقیت پشت سر بگذارد و به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شود. اما آن‌هایی که این راه را پیموده‌اند، به موفقیت و هدفی که می‌خواستند رسیده‌اند.

استراتژی معاملاتی یا سیستم معاملاتی ترکیبی از ابزارهای تحلیلی بنیادی و تکنیکال است. علاوه بر این باید روش‌های خاص باز و بستن معامله و مدیریت معاملات زیان ده و سود ده را هم یاد گرفت. به طور خیلی خلاصه، استراتژی معاملاتی همان عادت‌ها و وظایف روزانه معامله‌گر است که با تکرار آن‌ها می‌تواند در بازار کسب سود کند.

استراتژی معاملاتی یک الگوریتم برای ورود، خروج و مدیریت معاملات است. سیگنال‌های معاملاتی که همان نقطه ورود یا خروج از بازار را مشخص می‌کنند، در واقع یک هشدار برای معامله‌گر هستند و او را از وقوع یک اتفاق جدید در بازار آگاه می‌کنند. این وظیفه معامله‌گر است که بتواند به کمک سیگنال‌ها و سایر ابزارهای تحلیلی تصمیم درستی در رابطه با معاملات اتخاذ کند و از فرصت‌ها استفاده کند و از ریسک‌ها در امان بماند.

چرا به استراتژی معاملاتی نیاز داریم؟

در بازار فارکس فرصت‌های زیادی برای معامله وجود دارند. اما همه فرصت‌های معاملاتی به یک اندازه بازدهی یا ریسک ندارند. شاید برای انجام تنها یک معامله نیازی به استراتژی خاصی نباشد و تنها با یک بار بررسی بازار وارد معامله شوید. یا معامله به حدی ساده باشد که به طور ناخودآگاه از استراتژی خاصی استفاده کنید! خرید از سوپرمارکت یک معامله ساده و مشخصی است. حتی این معامله که با هدف کسب سود هم انجام نمی‌شود، یک استراتژی ساده دارد! شما باید اول در ساعات کاری فروشگاه مراجعه کنید. اگر لیست خریدتان بزرگ است باید از سبد خرید استفاده کنید. محصولات را خریداری کنید و مراقب باشید که تاریخ مصرفشان منقضی نشده باشد و در پایان به صندوق مراجعه کنید.

اما وقتی شما وارد حرفه معامله‌گری می‌شوید، باید به تعداد بالای معاملات عادت کنید. شاید در یک روز، هفته یا ماه مجبور باشید از چند سیگنال وارد بازار شوید. برای چنین سناریویی آمادگی دارید؟ آیا می‌توانید خیلی سریع محاسبات را انجام دهید و سرمایه را بین پنج سیگنال تقسیم کنید؟ شما باید به گونه‌ای این کار را انجام دهید که در بدترین حالت با یک زیان مشخص و قابل جبران از بازار خارج شوید.

شاید برخی از معاملات بازدهی بیشتری نسبت به بقیه داشته باشند. شاید ریسک برخی از معاملات خیلی بیشتر از سایرین باشد. تازه‌کارها معاملات را به هم ربط می‌دهند. درحالی‌که معاملات هیچ ربطی به هم ندارند! یعنی شاید بازدهی یک معامله زیاد باشد و شما از معامله بعدی هم انتظار سود بیشتری داشته باشید! یا زیان یک معامله به قدری زیاد باشد که از معامله مجدد در بازار بترسید.

تنها راه برای جان سالم به در بردن از ریسک این همه معامله، طراحی و پیاده‌سازی استراتژی معاملاتی است. استراتژی معاملاتی مثل یک الگوریتم مرحله به مرحله کار شما را توضیح می‌دهد و مشخص می‌کند که در یک وضعیت مشخص چگونه باید تصمیم بگیرید. اگر استراتژی معاملاتی داشته باشید، در این کار هر گز سر در گم نخواهید شد. استراتژی معاملاتی از شما محافظت می‌کند و به شما کمک می‌کند تا به یک مدل کسب درآمدی باثبات در بازار فارکس برسید.

استراتژی معاملاتی مشاور اصلی شماست! این استراتژی معاملاتی است که به شما در تصمیم‌گیری کمک می‌کند. نکته جالب در رابطه با استراتژی معاملاتی این است که، استراتژی همان تجربیات و دانشی است که در طی سال‌ها تلاش به دست آورده‌اید! وقتی به استراتژی معاملاتی مراجعه می‌کنید، در واقع این گذشته شماست که به شما کمک می‌کند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *